Яскраво та смачно: кейк - попси модний десерт.
Кейк-попси – прості і в той же час неймовірно смачні, такі,що буквальн застрибують самі в рот, американські ласощі. Це своєрідні міні-тортики паличці у формі чупа-чупс: дуже апетитні і з’їдаються навіть найвибагливішими гурманами. Спробуємо?
Кейк-попси з бісквіту
Це, так би мовити, класика. Можна купити готові коржі, а можна їх спекти. Це не складно.
Вам потрібні:
- 4 ст. л. борошна
- 8 ст. л. цукру
- 5 яєць
- 1 ст. л. розтопленого вершкового масла
Що робити:
Використовуючи міксер, змішайте цукор з яйцями, потім всипте борошно і знову перемішайте.
Розтоплене вершкове масло вилийте в роз’ємну форму для випічки, розмажте його по дну і стінкам, зверху – тісто. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Через 5-10 хвилин зменшіть градус до 160 і випікайте корж ще хвилин 25-30. Виймайте корж з форми охолодженим.
Готовий бісквіт перетворіть в дрібну крихту: просто руками, ножем або блендером. Як добавки можна використовувати какао-порошок (для любителів всього шоколадного), кокосову стружку, шматочки фруктів, фруктово-ягідне пюре, кондитерське посипання, харчові барвники і не тільки. Причому можна класти їх як в бісквітну крихту, так і в саме тісто.
Після формування липкої маси приступайте до формування кейк-попсів. Найчастіше це невеликі – вагою від 15 до 30 грамів і діаметром від 2,5 см до 5 см – кульки.
При формуванні кульок періодично змочуйте руки у воді, щоб тісто до них не прилипало.
Втім, багато що залежить від фантазії кондитера.
Використовуючи міксер, змішайте цукор з яйцями, потім всипте борошно і знову перемішайте.
Розтоплене вершкове масло вилийте в роз’ємну форму для випічки, розмажте його по дну і стінкам, зверху – тісто. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Через 5-10 хвилин зменшіть градус до 160 і випікайте корж ще хвилин 25-30. Виймайте корж з форми охолодженим.
Готовий бісквіт перетворіть в дрібну крихту: просто руками, ножем або блендером. Як добавки можна використовувати какао-порошок (для любителів всього шоколадного), кокосову стружку, шматочки фруктів, фруктово-ягідне пюре, кондитерське посипання, харчові барвники і не тільки. Причому можна класти їх як в бісквітну крихту, так і в саме тісто.
Після формування липкої маси приступайте до формування кейк-попсів. Найчастіше це невеликі – вагою від 15 до 30 грамів і діаметром від 2,5 см до 5 см – кульки.
При формуванні кульок періодично змочуйте руки у воді, щоб тісто до них не прилипало.
Втім, багато що залежить від фантазії кондитера.
Маленький лайфхак.
Щоб бісквітні кульки добре трималися на паличках (в їх якості можна використовувати палички від чупа-чупс або ескімо, обрізані соломинки для коктейлів або дерев’яні шпажки для шашличків), кінчик кожної умочіть в розтоплений шоколад, після чого насаджуйте кульки. Відправте заготовки в холодильник хвилин на 15-20 – і можна вмочати в глазур.
Немає коментарів:
Дописати коментар