пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Яскраво та смачно: кейк - попси модний десерт.



    
Кейк-попси – прості і в той же час неймовірно смачні, такі,що буквальн застрибують самі в рот, американські ласощі. Це своєрідні міні-тортики паличці у формі чупа-чупс: дуже апетитні і з’їдаються навіть найвибагливішими гурманами. Спробуємо?

Кейк-попси з бісквіту

Це, так би мовити, класика. Можна купити готові коржі, а можна їх спекти. Це не складно.
Вам потрібні:
  • 4 ст. л. борошна
  • 8 ст. л. цукру
  • 5 яєць
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла
Що робити:

Використовуючи міксер, змішайте цукор з яйцями, потім всипте борошно і знову перемішайте.

Розтоплене вершкове масло вилийте в роз’ємну форму для випічки, розмажте його по дну і стінкам, зверху – тісто. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку. Через 5-10 хвилин зменшіть градус до 160 і випікайте корж ще хвилин 25-30. Виймайте корж з форми охолодженим.                                                                                    

Готовий бісквіт перетворіть в дрібну крихту: просто руками, ножем або блендером. Як добавки можна використовувати какао-порошок (для любителів всього шоколадного), кокосову стружку, шматочки фруктів, фруктово-ягідне пюре, кондитерське посипання, харчові барвники і не тільки. Причому можна класти їх як в бісквітну крихту, так і в саме тісто.                                                             

Після формування липкої маси приступайте до формування кейк-попсів. Найчастіше це невеликі – вагою від 15 до 30 грамів і діаметром від 2,5 см до 5 см – кульки.                                                         

При формуванні кульок періодично змочуйте руки у воді, щоб тісто до них не прилипало.                                                                               

Втім, багато що залежить від фантазії кондитера.

Маленький лайфхак.

 Щоб бісквітні кульки добре трималися на паличках (в їх якості можна використовувати палички від чупа-чупс або ескімо, обрізані соломинки для коктейлів або дерев’яні шпажки для шашличків), кінчик кожної умочіть в розтоплений шоколад, після чого насаджуйте кульки. Відправте заготовки в холодильник хвилин на 15-20 – і можна вмочати в глазур.

Немає коментарів:

Дописати коментар