понеділок, 30 березня 2020 р.

Здобуваємо професію кухаря.










Професія кухаря — дуже творча та цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки.
 Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати, це найдавніша професія.
 Перші страви виглядали просто як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м'яса або риби. Вогнем люди користувалися як мінімум з середнього палеоліту, але це не були кухарі.
Про перших професіоналів, що заробляли таким ремеслом на життя, свідчать позначки грецької цивілізації на острові Крит 2600-го року до н.е. Для солдатів царя їжу готував з добірних продуктів спеціально найнятий майстер кулінарної справи.

В основному готують кухарів широкого профілю. Їм дають базові знання про кухні різних народів світу, щоб в подальшому випускники після невеликого стажування змогли освоїти будь-який напрямок. Існує і більш вузька спеціалізація кухар-кондитер. Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. З усіх спеціалізацій ця не лише найсолодша, але й значно творча, за інші. 
 Освіта
ПТУ № 14  смт. Вороновиця
Наша адреса:
смт. Вороновиця
Вул. Гагаріна 1
Тел.:    (0432)  587-673
              (0432) 587-749
Е-mail:  voron_ptu14@ukr.net
Наші пріоритети:
  • прийом на навчання без вступних іспитів;
  • навчання безкоштовне;
  • стипендія під час навчання;
  • кваліфікація двох і більше професій;
  • трьохразове харчування в їдальні;
  • безкоштовне проживання у гуртожитку;
  • гарантія працевлаштування;
  • зручне географічне розташування училища.
Наша мета – підготовка висококваліфікованих спеціалістів робітничих професій, виховання нового типу молодого фахівця, який би різнився не тільки широкими професійними здібностями але став прикладом наслідування з моральних, етичних, виховних, патріотичних засад – для інших молодих людей, рекламою підприємства де він працює.
Головним завданням училища є забезпечення права громадян України на професійне навчання з рівнем професійних знань, умінь і навичок в обсязі державних вимог, з метою задоволення потреб економіки країни у кваліфікованих і конкурентоспроможних на ринку праці робітниках.


Немає коментарів:

Дописати коментар